™SmartModernization - שדרוג מערכות בקרה

SmartModernization

קוי ייצור ומערכות בקרה בתעשייה משלבות בתוכן חלקים בעלי אורך חיים שונה. מה עלינו לעשות, כאשר אחד מהחלקים כשל לאחר שנגמרה תקופת התמיכה והאחריות הכוללת של המערכת? ובכן, ברוב המקרים הספק פשוט ממליץ לשדרג את מערכת הבקרה במערכת חדישה יותר, מהלך הדורש השקעה מרובה. אבל האם זו האופציה היחידה? מובן שלא.


חברת נקסוס פתרונות מחשוב מתמחה בשדרוג חכם של מערכות בקרה ממוחשבות, ומבטיחה לך שקו הייצור ימשיך לשרת את המפעל עוד שנים רבות, ללא שינויים מקיפים

המטודולוגיה של נקסוס פתרונות מחשוב מבוססת על רעיון השכבות, שיטה שנלקחה מעולם תכנות מומחה-עצמים, והותאמה לשימוש בסביבות עבודה של בקרה ואוטומציה תעשייתית. הרעיון העומד מאחורי מטודולוגיית השדרוג החכם הינו פשוט למדי:

  1. רק החלקים הבעייתיים של מערכת הבקרה משודרגים (או אפילו נבנים מחדש)
  2. השדרוג מתבצע באופן סדרתי, כך שבכל פעם רק חלק אחד מהמערכת עובר שדרוג
  3. לאורך כל הדרך, ובכל שלב, נבדקת התאמה מלאה בין פונקציונליות של החלק המקורי ומחליפו

אז למה כדאי לבצע שידרוג חכם?

שדרוג מקיף של מערכות בקרה בקו הייצור הקיים יכול לשפר בצורה משמעותית את יעילות העבודה, ולהביא להורדה בהוצאות השוטפות, אך כרוך בדרך כלל בהשקעה כספית ניכרת. יתרה מכך, תהליך השדרוג, מהתחלתו ועד סופו, עלול להימשך שבועות, חודשים ואף שנים, במקרים רבים תוך השבתה כללית של קו הייצור לתקופות ארוכות. האם יש ברשותכם המשאבים והזמן הדרושים בכדי לספוג שדרוג כזה?

נקודה נוספת לזכותו של השדרוג החכם נובעת ישירות מגישת השכבות ומאופן העבודה הסדרתי - בכל שלב של הפרוייקט ניתן לחזור שלב אחד אחורה, או לדחות את השלב הבא של עבודה למועד מאוחר יותר - וכל זה מבלי לפגוע ברצף הייצור!

עם השדרוג החכם של נקסוס פתרונות מחשוב, קוי הייצור שלכם יעבדו שעות נוספות!

מה הדרך בה אנחנו עובדים?

מערכת אופיינית בתעשייה בנויה מהחלקים המכניים (כגון מנועים, שסתומים ואמצעי בקרה), בקרים תעשייתיים, רשת תקשורת (field bus), ומערכת מחשב ייעודית המפעילה את יישום השליטה והבקרה. למרבה הצער, ככל שרכיב במערכת מורכב יותר, כך משך חייו קצר יותר. רק לצורך המחשה - אפילו מחשב תעשייתי מוקשח ואמין לא יוכל להתמודד עם חלקים מכניים של קו ייצור על משך השימוש בו.

להלן טבלה קצרה, המציינת את משכי החיים האופייניים של סוגי המכשור השונים הנמצאים בשימוש בקו ייצור אופייני:

סוג רכיב מחזור חיים מומלץ על פי יצרן הזמן הממוצע של שימוש בפועל לפני החלפה
חלקים מכניים וחשמל 10-15 20+
קווי תקשורת וציוד תקשורת 10-15 20+
בקרים תעשייתיים (PLC) 8-12 15+
מחשבים תעשייתיים 4-8 8+
מחשבים תקניים 3-5 6+
מערכת הפעלה ייעודית לשימוש במחשב תעשייתי 8 שנים - End of Support
12 שנים - End of Life
לרוב, לא ניתן להתקין מערכות הפעלה ייעודיות על חומרה שונה ממה שסופק עם המערכת
מערכות הפעלה רגילות(כמו Windows XP) 4 שנים - End of Support
6 שנים- End of Life
לרוב, לא ניתן להתקין על חומרה חדישה שנרכשה לאחר תקופת ה-End of Support
תוכנה ייעודית
(HMI / SCADA / process engineering)
2-4 לרוב, לא ניתן בקלות להחליף את התוכנה בגרסה חדשה יותר עקב תלויות בחומרה, כרטיסי IO מיוחדים, ותלות בחומרה ומערכת ההפעלה

יתרה מכך, היישומים הייעודיים, שלעיתים פותחו במיוחד עבור פרוייקט ספציפי, מתבססים על סוג וגרסת מערכת הפעלה מאוד מסויים. ומערכת ההפעלה, בתורה, מתבססת על חומרת מחשב, בין אם מדובר על דור מחשבים מסויים, ובין אם מדובר על מערכת מדגם מאוד מסויים. 

התלות החשובה הזו גורמת להרבה כאב ראש לאנשי המכשור והבקרה, שכן רבים המקרים בהם לא ניתן להעביר את היישום למחשב חדש יותר (זה פשוט לא עובד). משמעות הדבר - החזקת מלאים של מחשבים עבור כל מערכת חיונית. אך גם הדבר הזה לא מהווה פתרון - ראשית, לא ניתן להחזיק מלאי בלתי מוגבל; ושנית - מערכות מחשוב מתיישנות גם בהיותן במחסן.

נקסוס פתרונות מחשוב, באמצעות טכנולוגיות חדשניות כמו וירטואליזציה של שרתים ועמדות עבודה, שימוש בהתקני Remote IO ומגשרי תקשורת שונים, משחררת את הקשר הקשיח בין חומרה פיזית של מחשבים לבין היישומים המופעלים על-ידם. משמעות הדבר - חוסר תלות בחומרה הספציפית, אפשרות לשדרוג ותחזוקה קלה יותר, תוך שימוש בחלקי חילוף עכשוויים. משמעות נוספת של הדבר הינה ניהול קל יותר של עדכוני תוכנה, יכולות ניטור מערכת בזמן אמת וצמצום זמני השבתה של המערכת במקרה של תקלת מחשב. 

מאמרים נוספים בנושא

לא נמצאו מאמרים בנושא